Aanlegtest Nederlandse Whippet Club

WRV Midland verleent haar medewerking aan het verkrijgen van een aanlegtest t.b.v. het fokreglement van de Nederlandse Whippet Club.

Om te voldoen aan het Whippet fok­reglement van de NWC moet 1 van de ouderdieren in het bezit zijn van een werkgeschiktheid test. Dit kan door middel van het aanleveren van een Haasvastverklaring, een Goedrond­verklaring of het aanleveren van de ren/coursinglicentie.

Heeft geen van beide ouderdieren een van bovenstaande formulieren is er de mogelijkheid om via de aanlegtest te voldoen aan de werkgeschiktheid test.

De aanlegtest is een onderdeel van de Fundag van de NWC. Om niet afhankelijk te zijn van de Fundag, kunt u ook bij WRV Midland Lelystad terecht: tijdens de coursingtraining van WRV Midland is er de mogelijkheid om de aanlegtest af te leggen. U kunt uw hond(en) aanmelden voor de training middels onderstaand formulier.

De kosten bedragen €7,50.

Bij de aanlegtest gaat de keurmeester ervan uit dat de aangemelde Whippet nooit gecourst of gerend heeft. Dat de deelnemer zijn of haar hond heeft aangemeld voor deze aanlegtest daar zij een beoordeling nodig hebben m.b.t. het fokreglement van de NWC. De hond moet wel tenminste de leeftijd van 12 maanden hebben bereikt om een aanlegtest te kunnen doen.

Hoe werkt het?
De Whippet loopt het parcours alleen, deze hoeft geen rendek en muilkorf te dragen. De riem en halsband worden voor de start verwijderd. Het is toegestaan om de hond aan te moedigen. Tijdens de start mag de eigenaar enkele meter meelopen om te stimuleren / aan te moedigen.

De keurmeester beoordeelt of de hond bij het betreden van het veld interesse toont, of de hond op het haasje reageert, of deze achter het haasje aan gaat, of de hond interesse blijft tonen tijdens de course en de haas in de gaten houdt. Dat de hond 2/3 van het parcours aflegt en interesse houdt en of de hond aan het einde het haasje pakt (de kill).

Aanmelden
U kunt uw hond(en) aanmelden voor de aanlegtest door onderstaand formulier in te vullen. Op de activiteitenkalender kunt u zien op welke data de coursingtrainingen voor dit jaar gepland zijn. Let op, er kunnen altijd wijzigingen komen dus hou onze Facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Inschrijven is mogelijk van maandag tot en met woensdag voorafgaand aan de training.

Inschrijfformulier Aanlegtest NWC